NFMD

Congres 2015, 27 januari

 

Save the date NFMD Congres 2015

Presentaties

Presentatie BrightandCompany NFMD Congres 2015 (Marcel Knotter, Partner Bright & Company)

Presentatie Bol.com NFMD Congres 2015 (Martijn Messemaker, Head of HR Bol.com)

Presentatie Simenco NFMD Congres 2015 (Nikola Pavloff, Founder / Co-Owner Simenco)

NFMD Congres 1

Reflect on the Future, now WHAT?

 Het jaarlijkse NFMD-congres 2015, locatie hoofdkantoor van de Rabobank op Etage 25 van “de verrekijker” te Utrecht, 27 januari 2015. De dag wordt geopend door Ronald van Weegen, Hoofd Learning&Development van Rabo Nederland. In zijn presentatie neemt hij ons mee in de wereld van de bank. Is er nog een toekomst voor de banksector?

 Ontstaat er straks een banking.com?

Hoe gaat de Rabo om met allerlei fundamentele verschuivingen? Het antwoord vinden zij in een cultuurprogramma, waar blijkens een survey 67% van hun medewerkers ook om hebben gevraagd. Ze kijken daarbij out-side in én inside-out! En zorgen ervoor dat het geen HR-feestje is, maar dat de Raad van Bestuur hierin ook met moed en lef acteert en in de voorhoede staat!

Rob Zuidema, HR Director van Booking.com laat zich door Floris Alberse (stand-in voor Twan Huis) interviewen over de enorme groei en het enorme succes dat Booking.com de laatste jaren heeft doorgemaakt. Rob vertelt over de focus op de juiste mensen die passen bij de juiste cultuur van Booking.com. Hoe vinden we die juiste mensen? We werken met referals, tenslotte: “A-spelers selecteren A-spelers”  en ….

 We gebruiken de neus van de organisatie om het juiste talent aan te trekken!

Ook zet Rob de deelnemers aan het denken….Als groot staat voor langzaam….en snel staat voor winnen….bereidt Booking dan haar eigen faillissement voor?

NFMD Congres 2

Met Marcel Knotter (oprichter en partner van Bright & Company), worden de deelnemers uitgedaagd: Hoezo MD? We geven er wereldwijd 50 tot 60 miljard aan uit, maar ongeveer 30% weet wat het oplevert. De roep om en noodzaak voor leiderschap is enorm hoog, maar de capability is laag. De vraag naar wat levert alle investering in MD nu eigenlijk op gaat er zeker komen! De opdracht voor de “future” luidt dus…..

Van Inspanning naar Impact!

Hebben we straks eigenlijk nog wel management? Gaan we naar “holocracy” en zelfsturende teams? Waar blijft de M van MD? En als we dan nog managers hebben…..dan moeten die andere skills hebben dan 10 jaar geleden: minder management en meer leiderschap, softe skills, die dan weer lastig “ aan te leren zijn”, zoals :

Dealing with ambiguity, Managerial Courage, Listening!

Conclusies van Marcel: de MD-doelgroep is groot, de behoefte aan sterke leiders is er. Het moet wel meetbaarder worden wat de bijdrage van MD is en nieuwe leiderschap-skills zijn lastiger aan te leren!

NFMD Congres 3

Martijn Messemaker (Hoofd HR van Bol.com) neemt ons mee in de vrolijke gemakkelijke wereld van Bol.com, waar humor een belangrijk onderdeel van de cultuur is. Deze cultuur is in de afgelopen jaren en ontstaan en pas recent opgeschreven: het DNA van Bol.com! Gezien vanuit de driehoek: organisatie-ontwikkeling-leiderschaps ontwikkeling en persoonlijke groei, neemt Martijn ons mee in de wondere Bol wereld en hoe hij daarbij zijn eigen  HR-team ontwikkeld en gebouwd heeft. Ook bij Bol.com is het belangrijk dat de nieuwe medewerker bij de cultuur past:

De winkel van ons allemaal, speciaal voor jou! 

Deze slogan is er niet alleen voor de klanten van Bol.com, maar ook en vooral voor de medewerkers!

NFMD Congres 4

Nikola Pavloff (oprichter en partner bij Simenco) vertelt ons dat de gemiddelde gamer 30 jaar oud is en vaker een vrouw dan een man. Hij laat ons vooral een game ervaren. We gaan ruimtereizen organiseren voor ruimte toeristen en moeten daartoe binnen 3 jaar (eigenlijk 3 kwartier) een bedrijf bouwen. Achteraf blijkt het een “meaningful game”  waarin we leren, samenwerken, discussiëren, besluiten, onder tijdsdruk werken. Het gaat immers om het gedrag tijdens het spel!

;

Met het filmpje van Steven Johnson, kijken we met andere ogen naar het nieuwe fenomeen boek, ten opzichte van gaming… 

NFMD Congres 5

Reading is passif, isolating, shutting us off from interaction with peers….

We sluiten af met een stellingname over het bestaansrecht van MD binnen nu en 5 jaar! De meerderheid is overtuigd dat MD als vakgebied dan nog steeds bestaat en zelfs nodig is. En dat is goed nieuws voor de NFMD die dit jaar haar 40 jarig bestaan viert!

Kiki Rosman-Kamsma, Manager Learning & Development Alliance Healthcare: Ik heb een hele leuke, inspirerende dag gehad, zowel inhoudelijk (presentaties) als de mensen die ik mocht ontmoeten!

Francoise Pisters, Eigenaar C&Q Executive Search: Ik vond het wederom een leuke, inspirerende dag op een prachtige locatie met top voorzieningen en verzorging. Het programma was afwisselend en aansprekend.