NFMD

Congres 2017, 7 februari

7 februari 2017

NFMD Jaarcongres: Duurzaam loopbaanbeleid

Locatie:  KNVB Campus, Woudenbergseweg 56-58, 3707 HX Zeist

09:30 uur – 17:00 uur; incl. lunch en netwerkborrel

We leven in een turbulente tijd, waarin werk voortdurend verandert door onder andere globalisering en digitalisering. Functies en rollen zijn continu in beweging, sommige banen verdwijnen terwijl nieuwe typen banen juist verschijnen, en we hebben te maken met een enorme hoeveelheid aan informatie die voortdurend op ons afkomt. Tegelijkertijd zien we dat we steeds langer door moeten werken, waardoor loopbanen niet alleen langer, maar ook complexer worden.

Door deze ontwikkelingen zijn belangrijke nieuwe uitdagingen ontstaan waar we de antwoorden nog niet goed op weten. Hoe kunnen we ervoor zorgen dat werknemers bevlogen en gezond aan het werk blijven tot hun pensioen? Wie gaan het redden en wie juist niet in tijden van voortdurende verandering? Wat is de rol van de organisatie – en van MD – in het begeleiden van loopbanen als werk steeds flexibeler en meer korte termijn wordt? Wie is er eigenlijk verantwoordelijk voor het managen van loopbanen?

Al deze vragen laten zien dat het cruciaal is om een duurzaam loopbaanbeleid te gaan ontwikkelen en dat is precies het thema van ons jaarcongres 2017. Tijdens deze dag neemt Ans de Vos, hoogleraar duurzame loopbanen van de Universiteit Antwerpen en auteur van het “Handbook of Research on Sustainable Careers”, ons mee in de discussie wat een duurzame loopbaan precies is en wat we kunnen doen om deze succesvol te managen. Na deze introductie gaan we aan de slag met twee concrete elementen: maatschappelijke ontwikkelingen rondom duurzame loopbanen, zoals trends in werk dat verdwijnt en verschijnt, en het managen van duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Met enkele inspirerende sprekers, ronde tafel discussies en actieve workshops krijgen we een beter begrip van wat duurzame loopbanen zijn en wat we als MD professionals kunnen doen om ze te stimuleren.

 

Ans de Vos is professor aan de Universiteit Antwerpen en Antwerp Management School, waar ze  de SD Worx leerstoel “Next generation work: Creating sustainable careers” bekleedt. Ze onderzoekt en doceert over loopbanen met oog voor zowel individu, organisatie als maatschappij. Ze publiceert over deze themas zowel in wetenschappelijke als praktijkgerichte tijdschriften en boeken. Het verbinden van wetenschappelijke inzichten met concrete praktijkvraagstukken ligt haar nauw aan het hart. Recent verscheen van haar het praktijkboek “Loopbanen in beweging: 10 wegwijzers voor een duurzaam loopbaanbeleid” bij Acco.

Presentatie Ans de Vos

Bas van de Haterd is gefascineerd door de invloed van technologie op de maatschappij en dan met name de arbeidsmarkt. Hij schreef hierover o.a. boeken als (R)evolutie van werk en 10 banen die verdwijnen & 10 banen die verschijnen. In zijn eigen unieke stijl zal hij een aantal van de belangrijkste ontwikkelingen die momenteel plaats vinden de revue laten passeren en de invloed van deze ontwikkelingen op de arbeidsmarkt in de brede zin en management development specifiek met u bespreken.

Presentatie Bas van de Haterd

Robine de Koff is A&O-psycholoog. Thema’s als duurzame inzetbaarheid en sociale innovatie hebben haar volle aandacht. Vanuit de rotsvaste overtuiging dat werken ánders kan, beter kan, leuker kan. Ze begeleidt (management)teams, geeft masterclasses en faciliteert verandertrajecten. Dat doet zij vanuit het gezelschap rondom Factor Vijf organisatieontwikkeling en vanuit haar eigen organisatieadviesbureau.

Presentatie Factor Vijf Robine de Koff

Wordcloud Overzicht Jaarcongres 2017