Terug naar overzicht

Natuurlijk leiderschap; over jezelf zijn, wildernistrails en wetenschappelijke inzichten

Wat heb je nodig om jezelf te zijn, ongeacht de omstandigheden waarin je opereert?

Sta jij in je kracht en kun je in alle omstandigheden volkomen jezelf zijn? In een werkomgeving waar de concurrentie sterk is, de druk hoog en waar je te maken hebt met krachten waar je niet direct invloed op hebt? Jacqueline Wiener, executive coach en facilitator gelooft dat dit kan. Als jij je natuurlijk leiderschap blijvend ontwikkelt, dan weet je wat je nodig hebt, dan kun je dit ook kenbaar maken en houd je de regie over jouw werk.

Op 23 juni houdt Jacqueline Wiener een prikkelende en interactieve inleiding over natuurlijk leiderschap waarbij zij kwetsbaar vertelt over haar eigen struikelmomenten, haar veerkracht en over de groei die zij mensen en top teams in haar coaching praktijk ziet doormaken.

Vervolgens staat Jacqueline samen met Boy van Droffelaar stil bij één van de manieren om aan de slag te gaan met natuurlijk leiderschap; wildernistrails. Boy van Droffelaar promoveert dit jaar op het effect van wildernistrails. Onderzoek toont positieve effecten aan en hier zal Boy ons alles over vertellen. Nog krachtiger dan vertellen is zelf ervaren en daarom nemen Jacqueline en Boy ons mee naar buiten zodat wij zelf kunnen meemaken hoe de natuur kan helpen om je natuurlijk leiderschap te vergroten. Neem daarom je waterdichte (wandel)schoenen en regenjas/poncho mee.

Jacqueline Wiener

Jacqueline Wiener is expert in het vergroten van natuurlijk leiderschap. Als executive coach en  facilitator van leiderschap- en teamontwikkelingstrajecten begeleidt zij leiders en top-teams en organiseert zij elk jaar een nature trail naar de wildernis in Zuid-Afrika. Een manier om je natuurlijk leiderschap een flinke boost te geven.

Jacqueline prikkelt je om bewust te worden en aandacht te schenken aan die aspecten die nodig zijn om je eigen natuurlijk leiderschap te vergroten. Daarnaast laat ze je ontdekken waarom organisaties zo gebaat zijn bij natuurlijke leiders. "Het is precies wat organisaties nodig hebben. Mensen die zichzelf kennen. Hun kracht én kwetsbaarheid. Die weten waar ze voor staan en wat ze willen en van daaruit acteren en creëren". 

Boy van Droffelaar

Boy van Droffelaar is executive coach en bekleedde in het verleden directiefuncties bij AkzoNobel, Vendex, Randstad en SaraLee. De afgelopen 7 jaar werkte hij aan een promotieonderzoek aan de Universiteit van Wageningen. Zijn proefschrift legt het wetenschappelijk fundament onder het nut van wilderniservaringen. ‘Hoewel vrijwel alle deelnemers aan leiderschapsprogramma’s in de natuur waanzinnig enthousiast zijn en zeggen ervan te profiteren tijdens hun werk, ontbrak het tot nu toe aan een empirische onderbouwing van de methode. En die is wel hard nodig, want veel mensen beschouwen dit soort leiderschapsprogramma’s nog altijd als verkapte vakantiereisjes.’

Datum en tijden
24-09-2020 | 09:30 - 13:30 uur
Kosten
Kosteloos voor leden
Locatie
Landgoed Marienwaerdt, Het Klooster 5 in Beesd
Programma
09:00 uur Ontvangst
09:30 uur Start programma
10:30 uur Break
10:45 uur Wandeling
11:30 uur Wetenschappelijk effect wildernistrails
12:30 uur Lunch
Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier

Aanmelden bijeenkomst

Vul een naam in

Vul uw organisatie in

Vul uw functie in

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een telefoonnummer in

Bij aanmelding dien je akkoord te gaan met onze disclaimer en privacystatement.

Spam gedetecteerd!