Terug naar overzicht

Het kan en mag weer! Op 7 oktober verwelkomen we je graag tijdens het NFMD Congres bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Een programma waarbij elkaar weer ontmoeten centraal staat.

Leiderschap is een niet vaststaand concept en onderhevig aan verandering. Wie in de biologie leiderschap bestudeert zal ontdekken dat er een sterke verbinding is met de omgeving. Om die reden ontdekken we dat leiderschap bij gorilla’s, orang-oetans en bonobo’s zeer verschillend is. Maar wie over leiderschap spreekt, kijkt niet alleen naar de leider maar ook naar het gedrag van de groep en de individuen. Leiderschap is namelijk een sociale interactie. 

Vanuit dit perspectief neemt sociaal gedragsbioloog Patrick van Veen ons mee langs de apen om te ontdekken wat leiderschap betekent in de sociale context en wat de uitdagingen zijn in veranderde tijden. Ontdek of je een orang-oetan of een bonobo bent en of we misschien meer gorilla’s nodig hebben.  

"Door managementteams, afdelingen en bedrijven mee te nemen naar de dierentuin houden we ze een spiegel voor om beter te begrijpen wat de drijfveren van mensen is in organisaties. Immers wie gedrag wil beïnvloeden zal het gedrag eerst moeten begrijpen."

Het NFMD Congres is opgezet conform de veiligheidseisen die landelijk zijn opgesteld ten aanzien van COVID-19. Het congres vindt plaats onder voorbehoud, afhankelijk van de op dat moment geldende maatregelen.

Datum en tijden
07-10-2021 | 9:30 - 16:00 uur
Locatie
Ouwehands Dierenpark, Grebbeweg 111 in Rhenen
Aanmelden

Meld je aan via het aanmeldformulier.

Aanmeldformulier

Aanmelden bijeenkomst

Vul een naam in

Vul uw organisatie in

Vul uw functie in

Vul een geldig e-mailadres in

Vul een telefoonnummer in

Bij aanmelding dien je akkoord te gaan met onze disclaimer en privacystatement.

Spam gedetecteerd!