Terug naar overzicht

Op 7 oktober zagen de leden elkaar weer tijdens het NFMD Congres bij Ouwehands Dierenpark in Rhenen. Een programma waarbij elkaar weer ontmoeten centraal stond.

Leiderschap is een niet vaststaand concept en onderhevig aan verandering. Wie in de biologie leiderschap bestudeert zal ontdekken dat er een sterke verbinding is met de omgeving. Om die reden ontdekken we dat leiderschap bij gorilla’s, orang-oetans en bonobo’s zeer verschillend is. Maar wie over leiderschap spreekt, kijkt niet alleen naar de leider maar ook naar het gedrag van de groep en de individuen. Leiderschap is namelijk een sociale interactie. 

PATRICK VAN VEEN

Vanuit dit perspectief nam sociaal gedragsbioloog Patrick van Veen ons mee langs de apen om te ontdekken wat leiderschap betekent in de sociale context en wat de uitdagingen zijn in veranderde tijden. 

"Door managementteams, afdelingen en bedrijven mee te nemen naar de dierentuin houden we ze een spiegel voor om beter te begrijpen wat de drijfveren van mensen is in organisaties. Immers wie gedrag wil beïnvloeden zal het gedrag eerst moeten begrijpen."

THIJS LAUNSPACH

Hoe blijf je mentaal gezond in onzekere tijden? Hoe kun je effectief omgaan met de stress, zorgen en isolatie in coronatijd? Hoe hou je thuiswerken effectief, gezond en leuk?

Meer dan ooit is het nodig om te investeren in onze mentale gezondheid, en om onze weerbaarheid te versterken. Weten hoe je op een effectieve manier om kunt gaan met stress en hoe je goed voor jezelf kunt zorgen, dat is daarvoor essentieel. Niet alleen voor onszelf, maar ook zodat ons gezin, onze collega's, onze vrienden en onze gemeenschap op ons kan bouwen. In deze interactieve sessie deelde psycholoog Thijs Launspach zijn visie op hoe je mentaal gezond kunt worden en blijven in tijden van crisis. Thijs deelde zijn favoriete tips en tricks op het gebied van stress, thuiswerken en voor jezelf zorgen.

Thijs Launspach is psycholoog, schrijver en spreker. Hij publiceerde onder andere over stress, burn-out, millennials en keuzestress, en heeft een wekelijkse column voor het Algemeen Dagblad.

Datum en tijden
07-10-2021 | 9:30 - 16:30 uur
Locatie
Ouwehands Dierenpark, Grebbeweg 111 in Rhenen
Programma
09:00 - 09:30 Ontvangst
09:30 - 12:00 Spreker Patrick van Veen
12:00 - 13:30 Lunch pauze en mogelijkheid tot bezoeken van het park
13:30 - 15:00 Spreker Thijs Launspach
15:00 - 16:00 Borrel
16:30 Afsluiting