Terug naar overzicht

Corona als springplank voor verandering

Een crisis is een snijpunt tussen twee werelden, twee manieren van kijken en handelen in de wereld. De coronapandemie heeft onze wereld aardig op zijn kop gezet. Velen van ons zijn thuis en online gaan werken, en zijn onze dagen anders in gaan delen. We hebben ons leven aan lockdowns aangepast. Hoe kunnen we deze ervaring met verandering meenemen om de wereld na de pandemie vorm te geven, om te zorgen dat we niet terug gaan naar 2019, maar vooruit naar 2022? 

Radicaal anders denken

In deze workshop gaan we onze gangbare aannames over werk onderzoeken. We handelen namelijk vaak uit gewoonte, of kunnen niet goed uitleggen wat ten grondslag aan ons professionele handelen ligt. Veel van onze denkkaders zijn gebaseerd op twijfelachtige of ronduit verkeerde aannames. We gaan in tweetallen onze aannames over werk bevragen, radicaal nieuwe aannames formuleren, en dit vertalen naar experimenten om anders te gaan handelen. 

Karim Benammar

Dr. Karim Benammar is filosoof gespecialiseerd in transformerend denken, en geeft lezingen en workshops aan bedrijven en organisaties. Hij heeft filosofie gestudeerd in Engeland, Amerika en Japan, gedoceerd aan de universiteit van Kobe en was lector aan de Hogeschool van Amsterdam. Hij is auteur van Overvloed (2005), Reflectietools (2006), Reframing - the art of thinking differently (2012) en Denken over geld en waarde (2013).

 

Datum en tijden
25-11-2021 | 09:30 - 12:00 uur
Locatie
Online
Programma
09:30 - 10:00 Welkom en start programma
10:00 - 12:00 Spreker | Q&A | Workshop Karim Benammar