Terug naar overzicht

Leiderschap ondernemen, ondervinden en ontwikkelen is iets waar MD-professionals dagelijks mee bezig zijn. Dit vindt veelal plaats in de context van theorie, onderzoek of training. Op bijna de langste dag van het jaar -20 juni 2019- gaan wij op een mooie midzomerse locatie gezamenlijk met het thema leiderschap aan de slag.

Het belooft een inspirerende, maar vooral op het zelf beleven van leiderschap gerichte bijeenkomst te worden met afsluitend een zomerse netwerklunch.


Workshop It takes 2 to Tango

Tijdens deze workshop over leiderschap dient de Argentijnse Tango als metafoor.
Met simpele oefeningen en vragen verkennen we de verschillende aspecten van leiders, maar ook van volgers. Wat zijn raakvlakken? Wat zegt dit over jou?  Beslissen, koers houden, intuïtie, contact, vertrouwen, luisteren, samenwerken, delegeren en meer zijn competenties die we tijdens deze workshop zullen verkennen.


Deelnemers ervaren aan den lijve het verschil tussen sturen, leiden, passief en actief volgen. Beide rollen worden belicht. Wat is het verschil en effect vanuit gevoel of verstand te reageren? Een interessante workshop die stof geeft tot nadenken, maar waar ook ontzettend veel plezier wordt beleefd.
 

Workshop Vechtkunst en leiderschap

Binnen de metafoor van de vechtkunsten onderzoeken we door het doen van ervaringsgerichte oefeningen ons persoonlijk leiderschap. In ons feitelijke gedrag tonen we onze ware kwaliteiten: houding, opstelling, energie, presence, dynamiek, stijlen van aanpak en bewegen, initiatiefkracht en reactievermogen, ruimte geven en nemen, grenzen stellen, impact, doelgerichtheid, meebewegen, contact, verbinding, verantwoordelijkheidsgevoel, etc. Als je hier bewuster van wordt besef je de manier waarop je invloed uitoefent, op jezelf en anderen, en zie je het effect daarvan. Ook herken je patronen en valkuilen en kun je gericht gaan werken om bepaalde aspecten van jezelf meer of juist minder te manifesteren.

Steeds onderzoeken we of er links zijn met de werkvloer en je persoonlijk leiderschap. Door goed observeren van je lichaamstaal, feedback van de trainer en onderlinge feedback op wat er in je manier van interacteren zichtbaar wordt, krijg je een concreter beeld van hoe je via je lichamelijkheid en dynamiek inwerkt op anderen, hoe die dat beleven en wat de invloed ervan is. Interessant als je weet dat ca. 80% van onze communicatie uit lichaamstaal bestaat! Naast plezier en ontspanning, levert deze dynamische, vitaliserende werkvorm dus veel concrete ervaringsmomenten en mogelijkheden tot ‘sparring’, uitwisseling en leren op. Maar ook de mogelijkheid om te experimenteren met nieuw gedrag en zo je repertoire te vergroten. Leren in beweging!

Datum en tijden
20-06-2019 | 09:30 - 13:30 uur
Kosten
Kosteloos voor NFMD leden
Locatie
Barbarossa Beach, Zwarte Pad 61, Den Haag
Programma
09:30 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 10:15 Welkom en opening
10:15 - 11:15 Workshop ronde 1
11:15 - 11:30 Pauze
11:30 - 12:30 Workshop ronde 2
12:30 - 12:45 Afsluiting
12:45 - 13:30 Lunch en gelegenheid tot netwerken