Terug naar overzicht

Leiderschap in de schijnwerpers
Wanneer leiderschap, leiderschap wordt.

KEYNOTE & PANELDISCUSSIE

Janka Stoker

Janka Stoker is hoogleraar leiderschap en organisatieverandering. Daarnaast is Janka directeur van In the LEAD, het expertisecentrum voor effectief leiderschap van de Rijksuniversiteit Groningen en samen met haar collega Harry Garretsen auteur van het boek 'Goede leiders zweven niet (2018)'. In oktober verschijnt hun nieuwe boek 'Goede leiders in onzekere tijden'.

In onzekere tijden maken goede leiders bij uitstek het verschil. Zelf hebben leiders de neiging om hard in te grijpen en controle uit te oefenen, zeker aan het begin van een crisis. Maar op de langere termijn werkt deze crisisreflex niet. Zijn we dan niet eerder gebaat bij ander leiderschap en nieuwe leiders – leiders die minder directief zijn en hun volgers weten te overtuigen met een verbindend verhaal? Of is het een illusie te denken dat nieuwe bezems schoner vegen?

Wieteke Graven

Wieteke Graven sprong in 2020 in het diepe en gaf haar rol als partner bij McKinsey op om zich volledig te richten op haar eigen organisatie: stichting Het Potentieel Pakken (HPP). HPP heeft als missie het onbenut potentieel op de arbeidsmarkt optimaal in te zetten, en doet dat met initiatieven in de zorg, het onderwijs en de kinderopvang. Wieteke zal spreken over de sprong wagen, de kansen en uitdagingen als je “echt” kunt en moet leiden maar ook over de ervaringen met leiderschap in maatschappelijke sectoren die onder enorme druk staan.

WORKSHOPS

Theaterimprovisatie

Jos Paauw leert je door middel van verschillende eenvoudige theateroefeningen en spelvormen verhalen en scènes te improviseren. Alles draait bij theaterimprovisatie om openheid, creativiteit, flexibiliteit, vertrouwen, en fantasie. Stuk voor stuk belangrijke kenmerken van verbindend leiderschap! Het is de missie van Jos om je te laten ervaren wat een workshop theaterimprovisatie kan opleveren: de kracht van écht samenwerken, de waarde van fantasie en vooral ook héél veel plezier. 

Exploring the context

Wellicht ken je het gevoel van geleefd worden door de ‘waan van de dag’; we verliezen ons in snelle aannames, oordelen en vergeten vaak echt goed te kijken. In deze workshop laten we die waan even achter ons. Aan de hand van filmfragmenten en onderzoek laten Coen en David van Unleash zien wat het oplevert als we vertragen om goed te kijken. Laten we het vooral ervaren. Aan de hand van zogenaamde ‘wicked issues’ uit jouw eigen praktijk, helpen ze om de dynamiek van de relevante context daarvan letterlijk in beeld te krijgen. Je neemt de tijd om inzichten op te doen die voorheen wellicht nog niet zichtbaar waren. Ook andere zintuigen komen aan bod. Een ervaring die tot de kern gaat en zaken weer terugbrengt tot hun oorspronkelijke eenvoud.

Datum en tijden
04-10-2022 | 09:30 - 16:30 uur
Kosten
Kosteloos voor leden, informeer naar de mogelijkheden voor niet-leden.
Locatie
Stadsschouwburg Utrecht
Programma
09:30 - 10:00 Ontvangst en welkom
10:00 - 11:00 Spreker Janka Stoker
11:00 - 11:30 Pauze en gelegenheid tot netwerken
11:30 - 12:30 Spreker Wieteke Graven
12:30 - 13:30 Lunchpauze en gelegenheid tot netwerken
13:30 - 16:00 Workshops
16:00 - 16:30 Netwerkborrel en afsluiting
Route / Parkeergelegenheid