Terug naar overzicht

Of de jaren 20 later deze eeuw ook als de roaring twenties bekend zullen staan is nu nog koffiedik kijken. Maar wat we wel weten aan het begin van 2020 is dat de complexiteit van de wereld blijft toenemen, de veranderingen elkaar sneller opvolgen en dat wat vandaag actueel is, morgen alweer achterhaald is. Hoe houd je je staande in deze hectiek en zorg je dat de leider van nu, ook de leider van morgen is?

Met twee inspirerende sprekers en energiegevende workshops in een zeer toepasselijke omgeving zorgen we dat je "Fit for the Future" aan dit decenium begint. Tot ziens op ons jaarcongres op 6 februari!

SPREKERS

CAROLIEN VAN DEN BOSCH
Carolien Van Den Bosch is professioneel spreker en coach. Haar holistische benadering van lichaam en geest zet een mens compleet in beweging. Caroliens visie rond functioneel bewegen, het correct voeden van je lichaam en mentale veerkracht wordt gesterkt door evidence-based opleidingen die ze volgde in België en Nederland. Haar jarenlange ervaring in het bedrijfsleven als business bankier en consultant maakt haar bovendien een mooie sparringpartner voor managers inzake de mentale uitdagingen rond hun bedrijfsvoering. 

In deze lezing inspireert Carolien hoe je je eigen veerkracht en die van je team versterkt. Deze lezing is niet alleen het perfecte antigif tegen burn-out, maar ook een eyeopener die duidelijk maakt dat investeren in veerkracht leidt tot meer productiviteit en geluk. 

KEVIN WEIJERS
‘Klagen is negatieve feedback geven op een situatie, zonder de intentie die te willen veranderen’
Ben je klaar om je tijd en energie te besteden aan dat waar je wel invloed op hebt?

Kevin Weijers besloot, na enkele jaren gewerkt te hebben als ambtenaar, op een originele manier de wereld rond te reizen: door bedrijven te helpen nieuwe ideeën uit te voeren, in ruil voor eten en onderdak. 33 experimenten later is het resultaat niet het zoveelste boek van een millennial die alles achterliet, maar een bundeling van frisse verhalen en praktische experimenten die je inspireren om anders naar je werk en leven te kijken.

'21 dagen niet klagen' laat zien dat je vooraf niet altijd hoeft te weten hoe iets eindigt. Het zet je op luchtige wijze en met humor aan te experimenteren met waar jij nieuwsgierig naar bent. En te ontdekken hoeveel er mogelijk is als je af en toe stopt met denken, en start met doen. Kevin Weijers is spreker, auteur en Chief Exploration Officer van ‘De Wereld Rond in 80 Experimenten’

WORKSHOPS

MICHAEL KORTEKAAS
Michael heeft na zijn opleiding aan het CIOS en de Sportacademie 12,5 jaar gewerkt voor politie en defensie. Naast de fysieke gesteldheid van militairen en politiemensen trainde hij deze doelgroepen vooral op gevechtsvaardigheden, procedures en mentale veerkracht. In 2011 heeft hij ontslag genomen en is zich gaan richten op de (persoonlijke) ontwikkeling van mensen en teams in een High Performance omgeving. Al jarenlang wordt Michael veel gevraagd als trainer voor (specialistische) eenheden van de Nationale Politie, Defensie en de Brandweer. Dit kan gaan over het verbeteren de Mentale (veer)Kracht in een reguliere taakstelling maar gaat veel vaker over specifieke competenties als mindsetting, actie-intelligentie, leidinggeven aan high impact crimes en voorbereiding op of omgang met terreur.

In deze workshop maakt Michael de connectie naar het dagelijks professionele- en privé leven van de mensen en geef hij hun de eerste praktische handvatten, uitdaging en inspiratie om direct verbeterd aan de slag te gaan. Zijn sessies zitten vol met energie, zijn interactief en worden afgewisseld met kennis, opdrachten, reflectie en relevant beeldmateriaal.

De drie grote thema’s die Michael met Mentale Kracht kan beïnvloeden zijn: 1. Presteren onder druk, 2. Omgaan met verandering en 3. Volhouden.

AALCO VAN DEN BRINK
In deze mini-training neemt Aalco van den Brink ons mee op een reis door het brein. Hij laat zien hoe de hersenen werken. Middels een aantal braingames laten hij ook zien, hoe jij ze voor je kunt laten werken. We doen een interactieve quiz, die niet alleen leuk is, maar vooral ook nuttige inzichten geeft over de werking van het brein en het managen van de eigen concentratie en aandacht. Het effect is, dat meer bereikt wordt met minder stress.

In deze workshop ontdek je:
• Wat het belangrijkste onderdeel van de hersenen is 
• Welke vier concentratielekken er zijn 
• Wat aandachtresidu inhoudt in een ‘Open Office’ 
• Het verschil tussen stress en werkdruk 
• De relatie tussen productiviteit en creativiteit 
• Wat MTS is en hoe dit te gebruiken op werk 
• Hoe je meer rust, overzicht en controle krijgt

Datum en tijden
06-02-2020 | 09:30 - 16:30 uur
Kosten
Kosteloos voor leden en introducees
Locatie
CORPUS Congress Centre, Willem Einthovenstraat 1, Oegstgeest
Programma
09:30 - 10:00 Ontvangst
10:00 - 12:30 Sprekers Carolien van Den Bosch & Kevin Weijers
12:30 - 13:30 Lunch
13:30 - 15:40 Workshops Michael Kortekaas & Aalco van den Brink
15:40 - 16:30 Netwerkborrel