Terug naar overzicht

“Hoog en laag in Nederland”

Vanaf de hoogste vergaderruimte in Nederland gaat de eerstvolgende bijeenkomst van de NFMD op 12 april over de tegenstellingen tussen hoog en laag in Nederland en de consequenties op de werkvloer en daarmee ook op de groep van MD-professionals. 

Een actueel thema, waar we naar verwachting, meer een meer mee te maken krijgen. Als MD professional zijn wij immers traditiegetrouw gewend om veel te investeren in het management, de hoog opgeleiden. Maar bereiken we daarmee op organisatieniveau ook altijd het gewenste effect?

Tijdens deze ochtend gaan wij samen met inspirerende en deskundige sprekers in gesprek over (maatschappelijke) trends, ontwikkelingen, uitdagingen en mogelijke oplossingen op dit gebied. De sprekers nemen ons op basis van onderzoek, kennis en (praktijk)ervaring mee op dit actuele thema. Inspiratie, confrontatie  en het opdoen van kennis zal deel uitmaken van deze bijzondere ochtend. Wij heten alle NFMD-leden dan ook van harte welkom om te komen ervaren of er vanaf 185 meter hoogte daadwerkelijk verschillen tussen hoog en laag zijn waar te nemen!

Ben Kuipers
"Leiderschap in teams: hoe heb je, wat kun je krijgen"
Ben Kuipers zal in zijn lezing vertellen over leiderschap in teams. Hij heeft veel ervaring met onderzoek en ontwikkeling van teams en leiderschap op alle niveaus in de organisatie. Hierbij heeft hij gemerkt dat verschillen, maar zeker ook overeenkomsten zijn waar het gaat om ‘Hoog en Laag’ op de werkvloer.  Aan de hand van ervaringen en voorbeelden uit zijn werkpraktijk en onderzoek zal hij ons hier in meenemen en toelichten wat hij bedoelt met: “Leiderschap in teams; hoe heb je, wat kun je krijgen”

Ben werkt als Associate Professor bij de Universiteit van Leiden. Het LLC doet onderzoek naar de ontwikkeling van doeltreffend publiek leiderschap binnen en tussen organisaties: Lees hier het artikel

 

Iwan Bean
"Gedreven door persoonlijk leiderschap"
Iwan Bean zal in zijn lezing vertellen over de uitdagingen op het gebied van persoonlijk leiderschap  die hij tegen kwam in zijn loopbaan en wat zijn specifieke aanpak is om diverse samengestelde team succesvol te laten zijn. Hij zal aan de hand van zijn eigen levensverhaal, maatschappelijke ontwikkelingen en leiderschapsstijlen de link leggen met de MD-praktijk. In het laatste gedeelte van de lezing zal Iwan met de zaal het gesprek aangaan of de MD-professionals al dan niet een kloof ervaren tussen 'Hoog en Laag'  op de werkvloer en welke strategie/werkwijze al dan niet efficiënt is om hier nu en in de toekomst mee om te gaan. Het verbinden van hoog en laag loopt als een rode draad door de loopbaan van Iwan Bean en hij weet als geen ander hoe het is om de weg naar boven te bewandelen.