NFMD

Bijeenkomsten

Wij organiseren bijeenkomsten met bevlogen sprekers, leerzame workshops en gelegenheid tot netwerken. We bieden een professionaliseringstraject waarmee MD-professionals volop in hun kracht komen en een wezenlijke bijdrage leveren aan het realiseren van de business strategie.

Professionaliseringstraject
De NFMD komt met een geheel nieuw programma, geen losse bijeenkomsten meer maar een continu professionaliseringstraject van drie jaar! Het doel van dit driejarig traject is: Het vakmanschap en het netwerk van de MD-professional versterken om de effectiviteit in de eigen organisatie te vergroten. Dit driejarig traject is opgebouwd uit zes bijeenkomsten per jaar. Iedere bijeenkomst komt voort uit één van een vijftal geselecteerde leerstukken. Ieder leerstuk heeft zijn eigen focus en leerresultaat, waarbij de blokken als geheel een aaneensluitend programma vormen.

De verschillende modules en het leerresultaat
Kennis van je vakWat zijn de grondslagen van management development? Wat zijn de nieuwste inzichten op MD gebied in relatie tot ontwikkelingen maatschappelijk en mondiaal? Hoe vergoot je als MD-professional de effectiviteit van het vak en beoordeel en meet je dit? Het onderdeel kennis van je vak dient als kapstok voor het gehele programma, dit deel van het programma leert jou waar jij en je organisatie staan op het gebied van MD. Voor zowel de beginnende MD-professionals als voor gevorderde MD-professionals biedt dit kansen om de kennis van het vak te ontwikkelen op individueel niveau en inzicht te krijgen op organisatie niveau.

Kennis van de businessWat zijn de professionele vraagstukken waarmee je de primaire processen van jouw bedrijf/organisatie kunt begrijpen om met jouw vakmanschap een verschil te kunnen maken? Door de nieuwste ontwikkelingen en trends, interne en externe factoren van jouw vakgebied te bespreken wordt jouw kennis van business vergroot. Door deze kennis te combineren met theoretische modellen leert je met welke facetten je het verschil van jouw vakmanschap kunt maken.

AdviesvaardighedenWelke competenties en vaardigheden zijn er nodig om advies met impact te geven? Inzicht krijgen in verschillende adviesstijlen en welke stijl past het beste bij jou? Je leert hoe je het beste advies kunt uitbrengen met impact, met de focus op verbaal en non-verbaal gedrag. Je leert inzicht krijgen in je eigen advies stijl, wat uw sterke punten en blinde vlekken zijn. Je leert hoe je deze het beste kunt benutten en toe kunt passen in verschillende vormen van advies geven.

MD-technieken en -instrumentenJe leert instrumenten en technieken in te zetten voor een effectieve MD-bijdrage aan de resultaten van de organisatie om jouw dagelijkse MD werk en resultaten te bevorderen.

MD-thema’sTalent development met impact. In- door- en uitstroom nader te bepalen thema’s.

Deelnemen aan dit traject
Dit traject is bestemd voor NFMD leden. Het doel van het traject is het ontwikkelen van jezelf, je personeel, je organisatie en je vak. De driehoeksrelatie tussen leidinggevende, HR – professional en de NFMD staat steeds centraal. Iedere deelnemer bespreekt vooraf met zijn/haar leidinggevende met welk doel hij/zij gaat deelnemen aan dit traject. Wij willen dan ook de executive MD – professionals een rol geven in ons traject. Deelnemers mogen, naast ons aangeboden programma, ook zelf aangeven wat zij verwachten van ons en wat zij graag willen leren. Na het programma zal er zowel een debriefing tussen de leidinggevende, MD-professional en NFMD plaatsvinden om de effectiviteit van ons programma te meten. Wij adviseren je het hele traject te volgen omdat de effectiviteit daarmee toeneemt. Uiteraard is het ook mogelijk om losse bijeenkomsten te volgen.

De bijeenkomsten
Onze bijeenkomsten vinden wisselend ’s morgen plaats met aansluitend een lunch of ’s middags met aansluitend een borrel. Iedere sessie heeft een theoretisch deel en een praktijk deel, gericht op toepassing en geeft nieuwe inzichten. Deelnemers krijgen voor elke sessie informatie toegestuurd wat de effectiviteit van de sessies zal vergroten.

Niet-leden mogen eenmalig kosteloos aansluiten aan een van bovengenoemde bijeenkomsten, om zo kennis te maken met de NFMD.