NFMD

13 februari 2014

“MD in the business”

Met zo’n 30 MD professionals uit de financiële sector waren we op bezoek ‘in het hol van de leeuw’: De Nederlandsche Bank. Op uitnodiging van DNB is de bijeenkomst georganiseerd in samenwerking met de NFMD. Het doel was om als professionals in dezelfde sector elkaar beter te leren kennen en te verkennen of er samenwerkingen of kruisbestuivingen mogelijk zijn, bijvoorbeeld op het vlak van employability.

De middag werd afgetrapt door AnneMarie Smit, hoofd van de afdeling ECT. Zij benadrukte dat de toetsingen niet meer puur juridisch worden ingevuld, en dat er juist een belangrijke rol is weggelegd voor MD-managers. Zij kunnen kijken naar het professionele gedrag van een kandidaat: heeft iemand zelfreflectie,  welke gedragsmatige aspecten heeft iemand nodig voor een functie. Wieke Scholten (COI) vertelt de deelnemers enthousiast hoe DNB kijkt naar het gedrag van financiële instellingen en dat ze daarvoor letterlijk een kijkje neemt in de bestuurskamer. Tijdens deze boeiende verhalen hadden de gasten de mogelijkheid om vragen te stellen en tussendoor was er tijd om met elkaar in gesprek te gaan, hierdoor is het een zeer interactieve sessie geworden.

De middag wordt afgesloten met rondetafelgesprekken. Deelnemers kunnen zich nog verder verdiepen in de onderwerpen die zijn besproken. Ook dat is een succes. De conclusie na afloop is dat er meer onderling begrip is. Een  van de deelnemers stelt: ‘Soms is het best veel wat DNB van ons vraagt. En af en toe vind ik dat het doorslaat. Maar uiteindelijk willen wij allebei hetzelfde: de juiste persoon op de juiste plek!’

 

Onderstaand een sfeerimpressie van deze middag:

 

Impressie 1

Impressie 2

Impressie 3